Pages

Followers

ENTRI TERBARU MALAYAN FIGHTER

Saturday, 8 March 2014

Kapal terbang MAS disahkan terhempas pada jam 5.20 !!Sebuah pesawat Malaysia Airlines yang dalam penerbangan dari Kuala Lumpur ke Beijing terputus hubungan dengan menara kawalan udara di Subang kira-kira pukul 2.40 pagi, awal hari ini.

Penerbangan MH370 itu membawa 227 penumpang termasuk 2 orang bayi dan 12 anak kapal.

Malaysia Airlines dalam satu kenyataan memaklumkan pesawat Boeing 777 itu tersebut berlepas dari Kuala Lumpur pada pukul 12.41 pagi Sabtu dan dijangka mendarat di Beijing pada pukul 6.30 pagi tadi.

"Malaysia Airlines sedang berkerjasama dengan pihak berkuasa yang telah menggerakkan pasukan mencari dan menyelamat bagi mengesan pesawat berkenaan," kata kenyataan itu.

Syarikat penerbangan itu juga memberitahu akan memaklumkan perkembangan dari masa ke masa

Apa agaknya kondisi pesawat berkenaan. PBR harapkan tiada benda pelik-pelik berlaku. mohon pembaca turut sama berdoa untuk keselamatan penumpang & crew.

Antara statement yang MF terima:

1.PANGKALAN UDARA SUBANG ANGKATAN TENTERA UDARA .Kapal terbang MAS  disahkan terhempas pada jam 5.20 pagi tadi di kawasan laut di perairan Vietnam.Semasa terhempas kapal terbang dalam kelajuan yang tinggi.Kedalaman laut di kawasan tersebut ialah 3km dan keatas.Mengikut kajian kalau ada mangsa yg terselamat amat mustahil.Semua staff TUDM dan pesawat pejuang digerakkan ke Kota Bharu dan apabila dapat kebenaran dari Vietnam skuad gerak KHAS akan bergerak ke kawasan kemalangan.

2.
      

No comments:

Post a Comment

DARAH SATRIA

Popular Posts

Entri Malayan Fighter

SILA KLIK PIC