Pages

Followers

ENTRI TERBARU MALAYAN FIGHTER

Friday, 14 March 2014

Satelit China kesan tiga objek terapung Dipercayai Pesawat #MH370


Kuala Lumpur : Satelit China yang mencari pesawat MH370 yang hilang pada Sabtu menemui “kawasan disyaki pesawat terhempas", lapor CNN memetik agensi kerajaan China, berkemungkinan menjadi petunjuk baru dalam misi mencari dan menyelamat hari keenam ini.

Jabatan Sains, Teknologi dan Industri untuk Kementerian Pertahanan China mengumumkan penemuan itu termasuk imej yang dikatakan "tiga objek disyaki terapung dan saiz mereka."

Objek ditemui satelit tidak kecil: 13 x 18 meter, 14 x 19 meter dan 24 x 22 meter.FOTO satelit China di koordinat longitud timur 105,63, 6.7 latitud utara. FOTO AFP

Sebagai rujukan, lebar sayap Boeing 777-200ER yang hilang adalah kira-kira 61 meter (200 kaki) dan panjang keseluruhannya adalah kira-kira 64 meter (210 kaki).

Imej diambil pada 9 Mac, sehari selepas pesawat hilang, tetapi tidak didedahkan sehingga awal pagi ini.

Agensi China memberikan koordinat longitud timur 105,63, 6.7 latitud utara, yang akan meletakkannya di perairan timur laut di mana ia berlepas dari Kuala Lumpur dan selatan Vietnam, berhampiran Laut China Selatan bertemu Teluk Siam.

Sementara itu, Bekas Pengarah Urusan Lembaga Keselamatan Pengangkutan Nasional Peter Goelz berkata kepada CNN, "ia berada di kawasan yang sepatutnya," serta menambah terdapat mereka yang ragu-ragu terhadap laporan pesawat berkenaan berpatah balik ke Malaysia.

"Saya berpendapat kapal laut dan pesawat udara perlu digerakkan segera ke sana," katanya.-MyMetro

No comments:

Post a Comment

DARAH SATRIA

Popular Posts

Entri Malayan Fighter

SILA KLIK PIC