Pages

Followers

ENTRI TERBARU MALAYAN FIGHTER

Friday, 17 January 2014

DYMM Waris Kesultanan Melayu Melaka Adalah Satu Pembohongan NOOR JAN!!?Mahkamah Keadilan Antarabangsa (ICJ) mengesahkan sijil pengiktirafan waris Kesultanan Melayu Melaka milik Noor Jan Tuah adalah palsu.

Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Idris Haron, berkata pejabat Yang di-Pertua Negeri Melaka menerima surat daripada pihak ICJ di The Hague, Belanda, pada September tahun lalu yang menyatakan Noor Jan sebagai pembohong.
“Kenyataan Noor Jan adalah pembohong besar jelas dinyatakan dalam pengakuan pihak ICJ yang ditulis kepada kami,” katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat EXCO di Seri Negeri di sini, semalam.

Baru-baru ini, Idris menerima surat daripada Noor Jan yang mahu perbincangan dilakukan bagi mendapatkan pengiktirafan sebagai ‘Sultan Melaka’ kerana mendakwa mendapat pengiktirafan ICJ.

Bagaimanapun, polis semalam mendapat perintah tahanan reman empat hari ke atas Noor Jan, 57, yang dikeluarkan Penolong Pendaftar Mahkamah Rendah, V Kanasan.

Selepas perintah reman dikeluarkan pada jam 9.45 pagi, Noor Jan yang berbaju lokap jingga, dibawa anggota polis memasuki van ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Melaka Tengah.

Sumber : Berita Harian

No comments:

Post a Comment

DARAH SATRIA

Popular Posts

Entri Malayan Fighter

SILA KLIK PIC