Pages

Followers

ENTRI TERBARU MALAYAN FIGHTER

Tuesday, 21 January 2014

MENGAPA ANWAR IBRAHIM DILARANG MASUK JEPUN AKHIRNYA TERJAWAB!


MF macam tak percaya pun ada sekarang nie...adakah MF masih dibuai mimpi atau pun masih dalam mood berangan? Kah kah kah...

Setelah mengetahui dari sumber rapat dalam PKR....Anwar Ibrahim telah DILARANG untuk memasuki ke negara Jepun. Macam tak percaya pun ada kan? Citer nie pun dah heboh di seluruh media sosial.

Yelah sebab sebelum ini heboh dia kata bahawa negara Jepun memberikan layanan terbaik pada dia tak kira dari semua aspek. Tak dapat masuk apa citer sekarang nie Bang Non?


PETALING JAYA: Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim pada Ahad dilarang memasuki Jepun dan beliau mengkritik layanan yang diberikan oleh para pegawai di Lapangan Terbang Antarabangsa Narita, Tokyo.

Beliau menerusi kenyataan di blog miliknya berkata, "Saya membantah sekeras-kerasnya tindakan ini, tidak wajar kerajaan Jepun untuk tidak membenarkan saya masuk dan menafikan hak-hak sah saya bagi perjalanan secara bebas tanpa halangan.

"Ia memang mustahil untuk salah sebuah negara demokrasi yang terkemuka di dunia untuk mengambil tindakan yang tidak pernah berlaku sebelum ini di bawah alasan lemah itu dan membiarkan saya dengan gambaran bahawa terdapat sesuatu yang mungkin menyebabkan keadaan ini berlaku," kata Anwar di blognya yang merujuk kepada campur tangan pihak tertentu yang menyebabkan beliau tidak dibenarkan masuk ke negara itu.

                                      

Ahli Parlimen Permatang Pauh itu tiba di lapangan terbang pada pukul 6.46 pagi Ahad dari Kuala Lumpur tetapi telah dinafikan kemasukan oleh pegawai-pegawai imigresen.

Sebaliknya, beliau diberitahu untuk menaiki penerbangan pertama untuk pulang atau berhadapan dengan tindakan pengusiran.

Anwar memberi kerjasama dan menaiki penerbangan ke Kuala Lumpur pada pukul 10.45 pagi. Ketua pembangkang itu diberikan penjelasan berhubung pengusirannya ekoran sabitannya sebelum ini pada 1999.

"Saya beritahu mereka ini tidak boleh jadi sebab yang diterima kerana saya pernah memasuki Tokyo tanpa halangan sebanyak tiga kali sebelum ini pada 2006, 2009, dan 2012.

"Saya memberitahu pihak berkuasa imigresen mesti terdapat campur tangan berhubung perkara inu dan membantah bahawa adalah tidak wajar bagi mereka untuk tidak membenarkan saya memasuki ke negara ini (Jepun) tanpa bona fide dan sebab yang sah," katanya.

Apabila didesak untuk diberitahu sebab lain, para pegawai menjelaskan bahawa tindakan itu diambil 'kerana laporan terkini', Anwar berkata, beliau menuntut penjelasan daripada Wisma Putra.

Anwar turut menambah bahawa pejabatnya lebih awal membuat pertanyaan dengan pihak Kedutaan Jepun di Kuala Lumpur dan telah diberikan pelepasan.

Menurut kenyataan di blog Anwar, beliau pergi ke Tokyo selepas menerima jemputan peribadi oleh Yohei Sasakawa yang merupakan Pengerusi Yayasan Nippon bagi membentangkan kertas kerja mengenai Demokrat Islam.sumber


1 comment:

  1. BabiNuar ni pegi negara org pun nk berlagak mcm kt negara ni..kt sini boleh la dia tnjuk samseng..buat salah aapapn semua dia betul..pencacai haramjadahnya akan merusuh bgnya..nah pegi negara org ko tahu lah ilai diri ko tu setahap air lendir dlm longkang je nuar babi oii..

    mintak macai2 bahlol nuar mcm rafizi, khalit esmeth setan, adam adli iblis tu buat demo panjat pagar ala UPSI la depan kedutaan.. anjing2 belaan BabiNuar..weii org Jepun pon jijik dgn makhluk ni!

    ReplyDelete

DARAH SATRIA

Popular Posts

Entri Malayan Fighter

SILA KLIK PIC