Pages

Followers

ENTRI TERBARU MALAYAN FIGHTER

Saturday, 22 June 2013

Panas:LGE Buktikan Bangunan Umno Runtuh memang salah UMNO!!!!


Mf  tak faham sungguh lah dengan oemimoin sekoq ni,dia ni layak ke jadi ketua pemimpin? Macam tak layak je,mana tidaknya bila bercakap,tiada fakta dah macam husam je dok buat fatwa sendiri.

Lim Guan Eng mengatakan punca runtuhnya bangunan Umno p.pinang lepas adalah kesilapan Umno  kerana tidak melakukan penyelengaraan dengan segera,akan tetapi bangunan yang menjadi pejabat UMNO p.pinang adalah hak mikik JKP sepenuhnya.
Di tambahkan lagi dengan nada yang tinggi,Guan Eng menganggap UMNO sebuah parti yang sentiasa menyusahkan rakyat,tidakkah itu cilaka namanya!!!! Mengapa Umno yang harus dipersalahkan,sifat rasis dan cauvanist tidak pernah oekang dengan cina DAPig ini.


Entah apa angin Lim Guan Eng DAP ! Dalam video di bawah, beliau marahkan UMNO pula tetapi sebenarnya, urusan penyelenggaraan Menara UMNO di bawah JKP Sdn Bhd, pemilik bangunan itu.UMNO sekadar menyewa tingkat 6 dan 7 sahaja. Pejabat Salleh Man PAS, YDP Majlis Agama Pulau Pinang juga terletak di bangunan tersebut!

MiM yakin beliau tidak bodoh dan tahu perkara ini tetapi :

1. Kenapa Setiausaha Agung DAP itu sanggup menjatuhkan maruah beliau dengan membuat tuduhan liar menyalahkan parti UMNO?

2. Atau, memang perangai beliau menyalahkan UMNO ke atas apa sahaja yang berlaku?

3. Apa perlunya beliau hantar notis kepada UMNO Pulau Pinang yang hanya menyewa sahaja? 

4. Dan apakah, Salleh Man, PAS juga turut menerima notis itu?


Malah, kenyataan beliau itu seolah-olah disengajakan untuk memburuk-burukkan nama parti UMNO walau pun tidak logik tuduhan beliau itu.


Lihat video :


Video : Memalukan! Guan Eng meroyan tapi silap tuduh parti UMNO


Contoh mudah. Jika anda memiliki motosikal, contohnya Honda Ex5 dan terlibat dalam kemalangan, yang dipersoalkan bukan Honda tetapi pemilik motosikal itu.

Sama juga seperti bangunan itu namanya Menara UMNO dan jika berlaku sesuatu kepada bangunan itu, yang dipersoalkan bukan UMNO tetapi pemilik bangunan itu, JKP Sdn Bhd.

Ternyata bahawa Guan Eng DAP tersilap besar kali ini!

Jika Guan Eng DAP benar-benar mengamalkan CAT dan bukan 'CAT kurap' seperti kata Tunku Aziz, MiM sarankan Setiausaha Agung DAP itu supaya menarik balik tuduhan liar beliau itu. 

Anak Kit Siang DAP itu juga disarankan agar meminta maaf secara terbuka kepada UMNO.

Jika tidak, CAT DAP memang benar-benar ibarat CAT (kucing) kurap!

No comments:

Post a Comment

DARAH SATRIA

Popular Posts

Entri Malayan Fighter

SILA KLIK PIC