Pages

Followers

ENTRI TERBARU MALAYAN FIGHTER

Sunday, 2 June 2013

PPIM Buat laporan Polis berkenaan KES penghinaan terhadap YDP AGONG!!


Post Pic


Puak-pauk Cina kini memang melampau,baru dapat sedikit kebabasan bersuara,tetapi menyalak bagaikan anjing ingin tulang,nak pesan sikit jangan cuba untuk mencabar kesabaran orang melayu,selama ini KAMI berdiam, menghoramti sesama agama atas dasar ingin menjaga keamanan negara yang telah lama kita kecapai.
Tapi jangan la berani untuk mencuba-cuba menimbulkan perasaan amarah yang tidak pernah ada selama ini.Apa lagi CINA mau????laporan polis pon telah dibuat tunggu jela nasib kau MELISSA GOOI cilaka lahanat,pengkhinat oiii..
KUALA LUMPUR: Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) hari ini membuat laporan polis berhubung tindakan seorang pemilik akaun Facebook yang didakwa menghina Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah.
Ketua aktivis PPIM, Datuk Nadzim Johan membuat laporan itu di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi di sini pada jam 10.54 pagi diiringi 10 badan bukan kerajaan (NGO) lain.
Beliau berkata, PPIM mewakili 100 NG0 dan antara NGO yang hadir hari ini ialah Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM), Pertubuhan Permuafakatan Majlis Ayahanda Malaysia (PERMAS), Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah (PEKIDA) Malaysia, Kelab Wartawan Muda Malaysia (KWMM) dan Kelab Ikatan Ukhuwah Malaysia.

Dalam akaun Facebooknya seorang wanita yang menamakan dirinya Melissa Gooi didakwa menghina Tuanku Abdul Halim.
"Kebelakangan ini, budaya mengkritik tanpa batasan makin menjadi-jadi dan tidak sepatutnya berlaku kerana mereka yang menghina sangat kurang ajar. Ini merupakan racun yang akan merebak kepada seluruh masyarakat jika tidak ditangani," katanya kepada pemberita selepas membuat laporan itu.
Nadzim berkata, perbuatan itu adalah satu penghinaan kepada negara serta mencemarkan institusi diraja.
"Kita minta polis dan Kementerian Dalam Negeri menyiasat perkara ini serta mengambil tindakan tegas kepada mereka yang bertanggungjawab," katanya.
Beliau menyarankan supaya kerajaan mencari kaedah tertentu untuk menyekat perbuatan yang boleh menjejaskan imej negara.-antarapos

No comments:

Post a Comment

DARAH SATRIA

Popular Posts

Entri Malayan Fighter

SILA KLIK PIC