Pages

Followers

ENTRI TERBARU MALAYAN FIGHTER

Saturday, 30 March 2013

#SayangiSelangor #TolakPR-KRISIS AIR RAKYAT HILANG KEYAKINANkrisis air kini semakin merunsing di selangor,selama 5 tahun kerajaan PR memerintah negeri tersebut tetapi masih dapat menyelesaikan masalah air di negeri itu.Persoalannya dimanakah silapnya?

Tiada peruntukan kah untuk menyelasikan krisis air di selangor? ini membuktikan bahawa kerajaan pembangkang di negeri itu mengambil endah tak endak dan tidak menitik berat masalah yang dihadapi masyarat disitu.

Setakat ini, kerajaan pusat sudah mengeluarkan dana sebanyak RM720 juta untuk menampung masalah air Selangor . Tetapi masalah air masih berlarutan sehingga kini· Paling membingungkan, dikatakan Kerajaan Negeri Selangor enggan menerima bantuan yang ditawarkan oleh kerajaan Negeri Sembilan.Apabila di tanya kepada MB khalid jawapan yang diterima "Selama ni kata Selangor tiada masalah air". Ye ke MB Khalid?

Inline image 1

Air adalah keperluan asas rakyat. Jika isu air pun susah diselesaikan, lupakanlah benda-benda lain.Sebagai wakil rakyat yang dilantik sebagai Ketua kepada Rakyat mengapa MB Khalid tidak dapat melaksanakan tanggungjawab dengan lebih telus dan ikhlas. Inilah akibatnya bila beri kepercayaan kepada mereka yang tiada pengalaman mentadbir negeri.

Persoalan yang kedua, Mengapa Tawaran yang diberikan oleh Negeri Sembilan ditolak oleh kerajaan Selangor?Masyarat menjadi sukar jika keperluan air yang paling utama dalam kehidupan harian terputus,contohnya peniaga-peniga kecil gerai-gerai makanan akan mendapat kerugiaan dan juga hilang mata pencarian Harian jika ISU ini masih berlarutan.-SINI

Inline image 2

· Ingatlah rakyat Selangor, ini orang yang kata “manifesto bukan janji.”

· Khalid tergagap-gagap mahu selesaikan isu air akhirnya!

· Sikap sombong pemimpin Pakatan kat Sgor punca masalah tiada air.

· Kerajaan Negeri Sembilan nak bantu tapi Khalid & Xavier buat bodoh sombong.

  
Inline image 3

Disini dipautkan Dialog Rakyat- Isu Air Akan Musnahkan Ekonomi Selangor-anda boleh ke sini
 dan anda juga boleh ke SINI 

No comments:

Post a Comment

DARAH SATRIA

Popular Posts

Entri Malayan Fighter

SILA KLIK PIC