Pages

Followers

ENTRI TERBARU MALAYAN FIGHTER

Saturday, 6 April 2013

#BNBagus: Anwar "bergoyang " SABAH hilang dalam genggaman!!

Anwar Hilang Sokongan Di  Sabah

Satu pertemuan perpaduan yang dikenali sebagai TATABA  oleh beberapa para pemimpin besar Kadazan-Dusun-Murut telah diadakan baru-baru ini.  Antara yang hadir ialah “Huguon Siou” (pemimpin agung) Kadazan, Datuk Seri Joseph Pairin Kitingan, Tan Sri Benard Dompok, dan Tan Sri Joseph Kurup. Mereka sepakat menyokong Barisan Nasional dan Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak dalam pilihan raya kali ini.

  • Ketiga-tiga pemimpin ini sangat berpengaruh dan sering kali menjadi panduan kaum kadazan-dusun dan murut dalam membuat keputusan memilih parti.
·      Usaha parti Kadazan-Dusun-Murut mengadakan pertemuan PERPADUAN (TATABA) baru-baru ini membuatkan PKR di Sabah hampir lumpuh. 

·      Anwar sebelum ini cukup yakin PR mampu menawan lebih 18 kerusi di Sabah. Dengan penghinaan beberapa pemimpin Pakatan terhadap insiden Lahad Datu menyebabkan sokongan penduduk Sabah makin berkurangan.

·      Namun, apabila 3 parti (PBS, PBRS dan UPKO) bergerak di atas Gelombang TATABA, Anwar merasakan harapan PR semakin kabur.

  • Anwar selalu menyatakan “ini kali tukarlah” apabila berada di Sabah. Beliau begitu yakin untuk menawan Sabah. Jawapan kita untuk Anwar - #Lainkalilah
·      Aik? Dah dapat gelaran Huguan Siou pun tak boleh nak tawan Sabah? Haprak betul kau ni Anwar.

·      Rakyat Sabah tahu Anwar Ibrahim petualang Lahad Datu. Anwar ingat apabila dia berpakat dengan Misuari dan Kiram untuk “attack” Sabah, orang akan marah kerajaan. Sekarang sudah terbongkar konspirasi ini.  “mahu sokong ini Anwar lagi, bah?”
·      Tak hairanlah Anwar sekarang tumpukan pada Johor dan Perak pulak!No comments:

Post a Comment

DARAH SATRIA

Popular Posts

Entri Malayan Fighter

SILA KLIK PIC