Pages

Followers

ENTRI TERBARU MALAYAN FIGHTER

Monday, 15 April 2013

#PG13#PRU13:Pergolakan PR secara dalam antara CHEGUBARD vs USTAZ YUSNI @dzainalabidin


Dalam pelbagai usaha CheguBard atau Badrul hisham memperjelaskan isu perebutan kerusi di Sungai Acheh diantara PKR dan PAS bukanlah sesuatu isu yang dianggap biasa.Pelbagai cara menerangkan termasuk di laman Blog beliau sendiri.CheguBard sebelum ini menyatakan dalam tulisannya ''CHEGUBARD memberikan jaminan pasti tidak akan berlaku pertembungan 3 penjuru melibatkan sesama Pakatan Rakyat''.Ternyata kenyataan itu BOHONG semata.
PAS di sungai acheh telah merasa lega apabila kata sepakat dari PR telah tercapai apabila kerusi dun Sg Acheh telah diserahkan pada mereka semula dari pinjaman PKR sebelum ini.Pada 13hb april baru-baru ini Parti PAS telah mula melancarkan kempen mempromosikan calon mereka iaitu Ustaz Yusni bagi mewakili N21 Sg Acheh.Pelbagai kempen telah pun dijalankan sama ada disekitar Sg.Acheh,laman facebook,SMS dan sebagainya.

Perebutan kerusi Sungai Acheh antara dua parti pembangkang berkenaan terserlah apabila Pengerusi PKR Pulau Pinang, Datuk Dr. Mansor Othman mengumumkan pencalonan Chegubard sementara Pesuruhjaya Pas iaitu Datuk Mohd. Salleh Man pula mengumumkan Ketua Dewan Pemuda Pas negeri, Yusni Md. Piah sebagai calon Pas di kawasan sama.SELANJUTNYA


p/S: Jika benarlah PR bersatu,beginikah penyatuan mereka?bagaimanakah jika PR memerintah tetapi kata sepakat masih belum boleh menjadi satu suara?sudah pasti kancah yang lebih hebat terjadi dalam PR ,kerajaan pimpinan PR juga pasti akan kucar kacir,dan yang paling membimbangkan RAKYAT yang akan terasa IMPAKYA?jadi MAHUKAH rakyat menjadi mangsa pada kerajaan PR yang tidak mempunyai pengalaman dalam pertadbiran negara???????

No comments:

Post a Comment

DARAH SATRIA

Popular Posts

Entri Malayan Fighter

SILA KLIK PIC