Pages

Followers

ENTRI TERBARU MALAYAN FIGHTER

Tuesday, 20 August 2013

HOT!!! Pemimpin DAP Persoal Tindakan Polis Tembak Mati Gangster Kongsi Gelap ???!!!

Keghairahan pemimpin Pakatan Rakyat terutamanya daripada DAP menyalahkan kerajaan kerana kadar kes jenayah makin meningkat terserlah jua apabila seorang pemimpin DAP cuba mempertikai tindakan polis menembak mati 5 penjenayah yang merupakan gangster kongsi gelap.
Ahli Parlimen DAP, Lim Lip Eng mempertikai kreadibiliti polis dengan memberi komen di laman twitternya terhadap tindakan polis. Hairan jugak kenapa pemimpin DAP ini tidak menyokong tindakan polis kerana mereka lah yang saban hari mengherdik pihak PDRM kerana gagal mengawal keselamatan dan mengurangkan kadar kes jenayah di Malaysia.
Pemimpin DAP memang bangsat !! Benda yang tak ada isu pun cuba dibuat sebagai isu!!!
Polis mengesahkan lima lelaki yang mati dalam kejadian berbalas tembak dengan polis di Sungai Nibong di sini awal pagi tadi terbabit dalam beberapa jenayah senjata api. 

 Ketua Polis Negeri, Datuk Abdul Rahim Hanafi berkata, mereka yang mati dikenali sebagai J.Gobinath, 31, R.Ramesh, 27, A.Vinut, 23, M.Suresh, 25, dan M.Gobinath, 21. Polis juga menemui tiga pucuk pistol yang digunakan oleh penjenayah terbabit iaitu jenis Noricho berwarna perak, Revolver .38 berwarna perak dan Walther PPK berwarna hitam. 

Kesemua mereka mempunyai alamat terakhir di negeri ini. Beliau berkata, para penjenayah terbabit dapat ditumpaskan hasil maklumat awam dan risikan apabila sepasukan pegawai dan anggota polis dari Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bahagian Siasatan Khas (D9) Pulau Pinang dengan bantuan JSJ D9 Ibu Pejabat Polis Bukit Aman serta D9 Kedah menyerbu sebuah apartmen sewaan di Century Bay di Sungai Nibong pada pukul 4.30 pagi. 

Menceritakan detik serbuan itu, Abdul Rahim berkata pasukan polis telah mengetuk pintu sebuah unit di apartmen itu dan memperkenalkan diri, tetapi tidak mendapat sebarang jawapan dari penghuninya menyebabkan polis terpaksa memecah pintu sebelum memasuki unit berkenaan.

 "Sejurus menyerbu masuk, penghuni di dalam rumah itu terus melepaskan tembakan bertalu-talu dan berlaku kejadian berbalas tembakan antara mereka dengan polis. "Setelah selesai berbalas tembakan dan tiada lagi berlaku ancaman, polis membuat pemeriksaan di dalam apartmen tiga bilik itu dan menemui lima lelaki mati di dalam bilik-bilik berasingan," katanya.

 Polis masih menjalankan pemeriksaan di dalam apartmen berkenaan. - BERNAMA 

1 comment:

  1. KLU KOMINIS MEMERINTAH LAGI ZALIM........BUNUH ORANG IKUT SESUKA HATI........

    ReplyDelete

DARAH SATRIA

Popular Posts

Entri Malayan Fighter

SILA KLIK PIC