Pages

Followers

ENTRI TERBARU MALAYAN FIGHTER

Monday, 26 August 2013

PANAS : CINA DAPig bodoh sejarah, kata MELAYU sebagai PENDATANG!!!! (video)1.Chong Eng hasil pilihan Melayu kawasan Padang Lalang, Pulau Pinang telah mengeluarkan kenyataan bahawa Orang Melayu sebenarnya adalah pendatang sama seperti cina. Orang Melayu di Tanah Melayu bukanlah tuan tanah. Chong Eng bermaksud bahawa buku sejarah sekolah menengah serta semua trankrip, dokumen yang ada di arkib negara adalah palsu dan direka.
2.Chong Eng seperti mahu menyatakan bahawa tidak ada orang yang hidup di Tanah Melayu ini sebelum merdeka dan orang Melayu serta cina adalah sama sama pendatang asing.

3.Wakil rakyat hasil pilihan Melayu Padang Lalang, Pulau Pinang ini juga berkata sejarah subjek tamadun Islam dan juga sejarah ketuanan Melayu adalah salah untuk diajar kepada golongan muda sekolah menengah. Chong Eng mencadangkan bahawa ianya lebih baik dan adil jika subjek tamadun Islam dan sejarah ketuanan Melayu belajar secara individu di rumah sahaja, kerana orang Melayu bukanlah tuan tanah di Malaysia ini. Jadi buat apa mahu semua kaum belajar tentang sejarah palsu serta sejarah tamadun Islam.

4.Pelajaran sejarah Malaysia masa kini yang diambil dari transkrip asal, arkib negara, dokumen asal sejarah boleh mendatangkan masalah kepada masa depan orang muda.

5.Jadi Chong Eng pilihan Melayu Padang Lalang, Pulau Pinang membawa usul agar dihapuskan buat selama-lamanya sejarah dan matapelajaran mengenai Ketuanan Melayu, Pribumi, Bumiputera dan juga tamadun Islam supaya Malaysia tidak lagi mempunyai masalah. Chong Eng menyahut orang Melayu dan orang Cina untuk bersatu dalam sejarah dengan sama sama bersetuju bahawa kita semua adalah pendatang.
sumber

2 comments:

  1. 1) Memang betul apa dia cakap. Sukatan pelajaran sejarah kurang tepat.seperti dikatakan sumber sekunder kerana sudah terjemah oleh penulis. Apakah kena mengena Nabi dan Isla dengan Malaysia pada hari ini? Ini adalah kandungan yang sepatutnya yang berada dalam sukatan plajran Islam dan bukan dalam Sukatan sejarah Malaysia. Di samping itu ,Mengapakah 4 orang penulis buku boleh mereka seluruh buku tersebut tanpa pengiktirafan orang lain? Keempat-empat orang itu adalah daripada asal usul Islam , Untuk memastikan kebenaran tanpa memihak satu kaum dalam sukatan pelajaran kita , seorang daripada setiap kaum yang ebrlainan haruslah dipilih.

    ReplyDelete
  2. dalam sumber sejarah ,melayu adalah penduduk tetap di tanah melayu ni..apahal di ckap pendatang pulak..jgn jadi cilake!!!!

    ReplyDelete

DARAH SATRIA

Popular Posts

Entri Malayan Fighter

SILA KLIK PIC