Pages

Followers

ENTRI TERBARU MALAYAN FIGHTER

Thursday, 19 September 2013

Pakatan Haram KANTOI Lagi Cuba Fitnah Tun Abdul Razak!!!!!


Seperti yang kita tahu heboh dan panas sekarang ini dengan tersebarnya gambar Tun Abdul Razak bersama Tentera Jepun suatu ketika dahulu,

Dengan rasa tidak bertanggungjawabnya Pakatan Haram menggunakan senjata utama mereka untuk menarik sokongan terhadap mereka dengan memFitnah!! Gambar tersebut, Itu saja modal yang mereka ada bagi memburukkan Kerajaan Malaysia.


Tanpa mahu menyelidiki lebih lanjut kesahihan dan sejarah benar Tun Abdul Razak, mereka menabur fitnah dan menanam buruk sangka terhadap Perdana Menteri Malaysia ke-2 ini.

And true enough. Media pro-pembangkang gagal mendapatkan keseluruhan cerita tentang sejarah Tun Abdul Razak.

Satu penemuan MiM yang paling menarik yang pasti memalukan dan menyerlahkan kejijikan mereka yang memfitnah Allahyarham Tun Razak kononnya tali barut Jepun ialah artikel yang ditulis oleh Almarhum DYMM Tuanku Jaafar Tunku Abdul Rahman.

Artikel tersebut terdapat di dalam buku bertajuk 'Tun Abdul Razak : A Personal Potrait' yang diterbitkan pada tahun 2005.

Tajuknya ialah 'Carefree Days'. Di antara nukilan baginda ialah :
Razak joined the Wataniah (the Malay anti-Japanese resistance movement) but remained in the Japanese administration as an undercover agent.


Terjemahannya :
Razak menyertai Wataniah (gerakan Melayu anti-Jepun) tetapi terus berada di pentadbiran Jepun sebagai agen menyamar (undercover agent)


Sekarang terbuktilah bahawa segala tuduhan yang mendakwa Allahyarham Tun Razak sebagai tali barut Jepun adalah satu fitnah dan pembohongan yang paling jijik dan tidak bertanggungjawab oleh media-media pro-pembangkang!

Di antara fitnah jahat 2 bloggers pro-pembangkang, lihat printscreen di bawah :

1.


2.


MiM sarankan kepada mereka yang menabur fitnah itu supaya meminta maaf secara terbuka kepada keluarga Allahyarham Tun Abdul Razak dan seluruh rakyat Malaysia.

Mereka juga mesti menarik balik artikel-artikel berbau fitnah itu dengan kadar segera.
  
Untuk rekod, Kapten Tun Abdul Razak merupakan salah seorang daripada Force 136 yang terlibat memporak-perandakan tentera Jepun semasa penjajahan Jepun di Malaya ketika itu!

Lihat bukti-bukti di bawah :


Sila baca di bawah :
Furthermore, if the Malays were very much keen on kicking out the Brits, then why did they joined Force 136 and Askar Wataniah (in Pahang) as part of the guerrilla forces that wreck havoc to the Japanese in the next few years of Japanese Occupation of Malaya? 
Is this a systematic approach to deny the contribution of Malay in the fight against Imperial Japan? 
Unknown to many, a lot of Malaysian figures such as Major Tengku Mahmood Mahyiddeen, Jeneral Tun Ibrahim (then 2nd Lt) , Jeneral Tunku Osman Jewa (then 2nd Lt), Capt Tun Hj Abdul Razak (the second Prime Minister), Kolonel Yeop Mahidin (then Major) and Lt Ghazali Shafiee (Malaysia’s Foreign Minister) were members of the Force 136. sumber
 Rupa-rupanya, Kapten Tun Abdul Razak merupakan salah seorang daripada Force 136 yang terlibat memporak-perandakan tentera Jepun semasa penjajahan Jepun di Malaya ketika itu!

Lihat bukti-bukti di bawah :


PASTIKAN Baca artikel sepenuhnya di BLOG Dr MiM 


No comments:

Post a Comment

DARAH SATRIA

Popular Posts

Entri Malayan Fighter

SILA KLIK PIC