Pages

Followers

ENTRI TERBARU MALAYAN FIGHTER

Friday, 27 September 2013

PELANCARAN KERETA LUTSINAR DICIPTA UNTUK ELAK KEMALANGAN? (5 GAMBAR)


Kereta Lutsinar boleh elak kemalangan? Ia satu idea yang tidak pernah korang bayangkan, ape reaksi korang kalau kenderaan ini lalu sebelah korang?

Inilah bentuk kereta lutsinar yang direka khas menggunakan teknologi keselamatan untuk mengurangkan kadar nahas jalan raya diseluruh dunia. Kereta ini telah dipamerkan buat pertama kalinya di Pameran Kereta Frankfurt baru-baru ni.

Pengunjung di Pameran Kereta Frankfurt boleh melihat dengan jelas sistem keselamatan termasuk sensor, sistem brek dan beg udara pada model sedan itu yang biasanya tersembunyi di sebalik panel kereta biasa.


Menurut TRW Automotive, kereta itu turut dilengkapi sistem tali pinggang keledar baru yang boleh bertindak balas mengikut situasi pemanduan selain mengelakkan pemandu beralih dari kedudukan mereka jika berlaku kemalangan, sekali gus mengurangkan risiko kecederaan lebih teruk.


Ketua Pegawai Eksekutif TRW, John Plant memaklumkan ciptaan kereta itu juga adalah sebahagian daripada usaha mereka untuk mengurangkan kadar kematian akibat nahas jalan raya di seluruh dunia.


"Beberapa fungsi lebih canggih termasuk sistem sokongan kecemasan pada kereta ini akan diperkenalkan pada masa hadapan," jelasnya lagi.

sumber

2 comments:

 1. begitu telus dunia hari ini. tetapi dalam ketelusan maknusia masih lagi leka dan tidak peka. lihatlah dan bacalah apa yang akan berlaku dalam masa terdekat. satu gelombang besar yang berupakan bencana akan melanda bagi menghapuskan agama dan bangsa kita. bencana yang akan mencemarkan identiti negara sebagai sebuah negara Islam.

  1MALAYSIA SPIRITUAL TOURISM PROJECT

  Patung Kuan Yin ( berpusing ) TERBESAR Di Dunia ! Kuil Kuan Yin TERBESAR Di Dunia ! Kompleks Beli Belah TERBESAR Di Dunia ! Piramid TERBESAR Di Dunia ! Columbarium ( Tempat/Stor Menyimpan Abu Mayat ) TERBESAR Di Dunia !

  Lokasi - Gambang, 35 km dari bandar Kuantan diatas tapak seluas 500 ekar, yakni lebih besar dari kawasan KLIA.

  ...... dan sedar2, akan terbangunlah Bandaraya Himpunan Agama Kafir yang UNIK dan TERBESAR di dunia di Tanah Melayu ini.

  Makanya disini saya MERAYU kepada semua pembaca agar dapat turut serta bersama saya MEMBANTAH projek mega ini.

  http://dinturtle.blogspot.com/2013/09/enchant1mst-kepada-para-pembaca-saya.html

  http://dinturtle.blogspot.com/2013/09/gempar-1malaysia-spiritual-tourism.html

  http://dinturtle.blogspot.com/2013/09/enchant1mst-kita-wajib-bantah-dimana.html

  ReplyDelete
 2. Thank akan ditrjmahkan juga..artikel dh siap..

  ReplyDelete

DARAH SATRIA

Popular Posts

Entri Malayan Fighter

SILA KLIK PIC