Pages

Followers

ENTRI TERBARU MALAYAN FIGHTER

Thursday, 3 October 2013

PROJEK MEGA KUIL ' 1 MALAYSIA SPIRITUAL TOURISM ' ADALAH PENIPUAN PEMBANGKANG!!!
Sebelum ini MF juga ada menyatakan Bantahan terhadap projek mega di gambang,yang di mainkan pembangkang sebagai pusat KUIL atau "1 malaysia spiritual tourism"

Setelah diselidik dan hasil pencerahan daripada yang arif berkenaan isu ini,menyatakan ianya satu FITNAH daripada PUAK pembangkang.Hasil daripada blogwalking yang MF buat,BLOG  Dr.MiM telah memberi pencerahan berkenaan isu tersebut.......Petikan dari blog dr.MiM.....

Sebelum ini kita dikejutkan dengan satu projek pelancongan yang didakwa bernilai 10 bilion ringgit bakal dilaksanakan di Bukit Gambang, Pahang oleh sebuah syarikat bernama Enchant Acres Sdn Bhd.
Projek yang dinamakan ’1 Malaysia Spiritual Tourism’ ini akan dibangunkan di atas tanah seluas 500 ekar.

Dalam sebuah video, Pengerusi MMEC Global KB Tan berkata, projek bertemakan pelancongan keagamaan (spiritual tourism) ini mahu menonjolkan Malaysia sebagai sebuah negara yang multi-nasional dengan pelbagai agama, masyarakat, budaya yang hidup dalam keamanan, keharmonian dan perpaduan. 
Katanya lagi, projek pelancongan ini bukanlah suatu perkara baru kerana sebelum ini konsep ‘spiritual tourism’ telah digunakan di beberapa tempat pelancongan seperti Kek Lok Si dan Sleeping Buddha di Pulau Pinang, Sam Po Thong Cave dan Perak Tong di Perak, Tian Hou Kong di Kuala Lumpur dan Batu Caves di Selangor.
Projek ini kononnya disokong sepenuhnya oleh kerajaan Malaysia dan Tourism Malaysia dengan objektif untuk mempromosikan pelancongan di Malaysia.
Fasa pertama projek ini dijangka siap pada tahun 2016.

Di bawah adalah jawapan kepada isu tersebut :
Projek membina pusat pelancongan kerohanian pelbagai agama di Gambang, dekat sini seperti yang diuar-uarkan sebuah syarikat pemaju, Enchant Acres Sdn. Bhd. tidak pernah dibincangkan oleh kerajaan negeri. 
Sehubungan itu, Menteri Besar, Datuk Seri Adnan Yaakob menegaskan, projek tersebut tidak akan dibuat di negeri ini dan apa yang ditimbulkan sebelum ini adalah satu bentuk penipuan. - UM
Sebelum ini, Menteri Pelancongan telah berkata, beliau tidak tahu mengenai projek tersebut. Begitu juga pegawai Tourism Malaysia Pahang.

MiM berharap agar MB Pahang turut menegur dan jika perlu, mendakwa syarikat tersebut jika mereka didapati menyalahgunakan serta mengaitkan nama baik kerajaan.

p/s: sebelum kita bantah projek ni,lebih baik selidik dahulu,puak-puak pembangkang tak habis-habis untuk memburukkan kerajaan,jadi siasat sebelum kita tahu kesahihannya!!!!

1 comment:

  1. Hmmm dah kena maki hamun kaw2.masing2 paling muka la, tak tahu tak tahu tak tahu.padahal siap duk lepak kedai kopi sembang lebih 5 jam waaa untung besar ini projek.haahahahaha.umngok bongok rasuah sana sini!!!kaki minum, kaki duit, kaki perempuan, kaki belit mcm india paria tp umngok ni RAJA BELIT versi ular tedung selar punya.

    ReplyDelete

DARAH SATRIA

Popular Posts

Entri Malayan Fighter

SILA KLIK PIC