Pages

Followers

ENTRI TERBARU MALAYAN FIGHTER

Wednesday, 20 November 2013

Beza Solat Syiah Dan Ahli Sunnah!!! ISLAM WAJIB BACA!!

 
Lihat, perhati dan fikir-fikirkan
Cara Orang Syiah Solat

Syiah mengamalkan ajaran yang lari dari ajaran Ahli Sunnah dan jauh dari wahyu, golongan ini mereka-reka hukum dan mengadakan perkara bid’ah yang sesat dan menyesatkan, moga-moga kita dijauhi daripada golongan Syiah ini yang merosakkan akhidah umat Islam.
Sejak berlakunya revolusi Syria barulah kita mengetahui tentang niat mereka sebenarnya, mereka cukup membenci kaum Ahli Sunnah sehingga mereka menghalalkan darah ahli sunnah. Dan kita sebagai Umat Islam janganlah membenarkan mereka ( Syiah ) daripada berpijak di bumi tercinta ini.

Di bawah ini antara gambar-gambar cara ibadah orang Syiah yang bercanggah dengan Islam:
Imam sembahyang mereka, sembahyang di depan tapi berada dalam 
satu lubang separas lutut (tempat yang lebih rendah dari makmum).

Pengikut Syiah tidak meyakini kesahihan solat Jumaat (tidak solat Jumaat) kecuali bersama Imam yang ma’sum atau wakilnya sahaja.
Banyak pihak mengatakan bahwa orang Syiah melakukan solat sama seperti orang-orang Islam namun hanya untuk sekadar taqiyyah (berpura-pura). Taqiyyah merupakan konsep atau ciri penting yang tidak dapat dipisahkan dari ajaran Syiah. Taqiyyah pada hakikatnya adalah “berdusta dan berbohong”. Pentingnya taqiyyah disisi Syiah banyak terdapat di dalam kitab-kitab utama mereka.


Mereka sujud di atas seketul batu yang bulat leper atau empat segi. Ertinya dahi dan hidung tidak kena lantai. Batu itu disediakan dalam masjid atau mereka bawa sendiri ke mana mereka pergi. Batu yang paling suci pada mereka ialah diambil di Karbala kemudian Masyad dan di Qom. Kalau tidak dapat juga boleh juga gunakan batu-batu di tempat lain.


Inilah contoh ajaran Syiah yang menyimpang jauh dari ajaran Islam yang sebenar. Mereka bersembang waktu tengah solat. inilah Ulamak Syiah yang diagung-agungkan mereka solat sambil berborak.
Syiah soalat bukan dengan tatacara solat yang diajarkan oleh Rasulullah s.a.w. Pengikut Syiah juga tidak akan mengakhiri solatnya dengan mengucapkan salam yang dikenali kaum Muslimin, tetapi dengan memukul kedua pahanya beberapa kali.
Para pengikut Syiah sedang Solat/Sujud di ruang sama (di masjid mereka). Mereka menghadap ke arah mana ketika bersujud?, kenapa tidak kearah kiblat sepertimana yang diperintahkan dalam Al-Quran.

Wanita syiah sedang bersujud di perkuburan syiah (Sujud di kubur ulamak mereka), sangat bercanggah dengan ajaran Islam, jauhilah diri kita dari golongan yang sesat ini.Solat/Sujud menghadap ke kubur dan I’tikaf (duduk di masjid) bersalahan arah kiblat menghadap ke kubur, kenapa tidak kearah kiblat sepertimana yang diperintahkan oleh Rasulullah s.a.w. siapa yang mereka sembah?Kubur Khumaeni ditawaf tiap-tiap hari dan diberkati dengan bermacam-macam amalan taghut, ini adalah satu ibadah mereka jauh tersimpang dari ajaran Islam yang sebenar, ini mengambarkan kesesatan Syiah yang nyata.


Puak-Puak Syiah membina Kaabah sendiri di bandar Najaf, mereka 
akan tawaf sebagaimana tawaf di Batullah Makkah. sesat dan amat menyesatkan.
Akhir zaman Yahudi akan jadi kawan baik mereka (Syiah)Pemimpin negara Syiah berpelukkan dan beramah mesra dengan pemimpin Yahudi menunjukkan hubungan baik diantara mereka, Syiah adalah sekutu Israel untuk menjatuhkan Islam.
Pemimpin negara Syiah membuat perjumpaan dengan pemimpin Yahudi. apakah tujuan sebenar mereka?. Syiah bagaikan musuh dalam selimut umat Islam. Mereka mengaku Islam tetapi diam-diam menusuk dari belakang.

Ahmad Niejad, pemimpin negara Syiah, menunjukkan pasportnya yang terlis namanya sebagai nama Yahudi nama dalam Yahudi ialah ” SABURJIAN ” sebagaima yang tercatat dalam akhbar Britain ” Daily Teleghraph ”.
Dan yang terakhir, paling teruk sekali ialah perangai ulamak Syiah. Depan nampak anti kuffar, belakang cium tangan perempuan mereka. Itulah kepura-puraan (Taqiyyah) puak Syiah yang perlu kita tahu.

Tersangatlah sesat gologan ni ! Tolong umat Islam jangan keliru ! berpegang lah pada Al-Quran dan Hadis.

Jom sebarkan! jangan biarkan Syiah menyesatkan umat Islam dan meratah daging umat Islam. Sebarluaskan risalah ini jika anda prihatin terhadap ancaman yang melanda akidah umat Islam.
Wallahu’alam….

Sumber: hasnulhadiahmad.com

4 comments:

 1. Samalah juga dengan Tahalus siyasi PAS dengan Pakatan Haram. Takkhiyah mereka hanya untuk menang dalam pilihanraya. Ustaz dalam PAS semua kena tipu dengan kepimpinan PAS.

  ReplyDelete
 2. wanita dan puteri umno pun sibuk nak cium tangna pak jib bila jumpa..ingat tu halal ke!!siap ada ustazah umno dah 'halal'kan bersalaman antara lelaki dan pempuan,huhuhu..
  kata dulang paku serpih derr

  ReplyDelete
 3. Sebenernya yg banyak Takkiyah Tipu Sunat terdapat dlm Sunni ASWJ.
  Ada Perawi2 Hadis baru 2 tahun masuk Islam dah hafal ribuan Hadis.
  Merekacipta Hadis2 Palsu juga mmm... termasuk Takkiyah Tipu Sunat...

  ReplyDelete
 4. SOLAT RASULULLAH SAW... Nabi Muhammad SAW dijemput keHadrat Ilahi dlm Peristiwa Israq dan Mikraj, bagi menerima Rahsia Solat. Setelah Rasulullah SAW kembali, lantas dibangunkan dari tidur mereka, yaitu Opah Siti Khodijah serta Tok Imam Ali. PERTAMA : Sebelum itu mereka disuruh ambil Wudhuk, diajarkan dulu cara2 mengambil Wudhuk. KEDUA : Mereka diajarkan cara2 bersyahadah, mengadakan penyaksian Ketuhanan Allah, mengadakan pengakuan Kerasolan Nabi. Maka mereka yg pertama2 Ahlulbait yg berbaiah terus dgn Nabi. KETIGA : Mereka diajarkan cara2 solat berjamaah, Nabi sebagai Imam, mereka berdua sebagai Makmum.. Tok Imam Ali tatakala itu maseh diusia kanak2 lagi.

  Adakah cara ambil Wudhuk kalian itu sama dgn yg diajarkan Nabi..?? Adakah cara lafaz 2 Kalimah Syahadah kalian itu sama dgn yg diajarkan oleh Nabi..?? Adakah cara dirikan solat sendirian kalian itu, solat berjamaah kalian itu, bersamaan dgn yg sebener2 yg diajarkan oleh Nabi..?? Puak Syiah mencintai Ahlulbait Tok Imam Ali, adakah mereka bener2 tahu cara solat Tok Imam Ali..?? Puak Sunni ASWJ asal berasal dari Para Sahabat dari Puak "28 Kapir Kuraisy", adakah mereka tahu sebener2 cara Solat Nabi..?? Masa dan zaman sileh berganti, Ajaran Tulen Nabi SAW telah dipolluted oleh Puak "28 Kapir Kuraisy" and their gangs...

  Apakah cara solat Puak Sunni ASWJ itu hahaha... sudah gerenti yg paling yg paling bener tepat sekali..?? Adakah cara solat Puak Sunni ASWJ itu hahaha... sudah dijamin diiktiraf oleh Paduka Nabi..?? Kapan datangnya Sang Juru Penyelamat Sejati mengadili menghukumi, ada Puak yg raban teben separah mati....

  ReplyDelete

DARAH SATRIA

Popular Posts

Entri Malayan Fighter

SILA KLIK PIC