Pages

Followers

ENTRI TERBARU MALAYAN FIGHTER

Tuesday, 19 November 2013

CinaBENG DAPig Melampau Pukul Penguatkuasa Melayu!!!


PUCHONG – Gara-gara membuat kecoh dan menghalang penjawat awam melaksanakan tugas, dua beranak ditahan polis selepas bertengkar dengan anggota penguatkuasa Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) di sebuah pasar pagi di Batu 14, baru-baru ini.

Difahamkan, sepasukan anggota Unit Penjaja Jabatan Perlesenan MPSJ membuat rondaan di kawasan pasar pagi itu bagi mengesan kewujudan peniaga haram yang menjalankan perniagaan tanpa lesen.

Sumber berkata, suspek berusia lingkungan 50-an yang menjual daging babi cuba melarikan diri menggunakan motosikal ketika anggota penguatkuasa membuat pemeriksaan.

Anggota penguatkuasa berjaya menahan suspek dengan merampas kunci motosikalnya, suspek kemudian menolak anggota penguatkuasa dan cuba membuang daging babi yang hendak disita ke dalam longkang.

Suspek membuat provokasi dengan menyatakan anggota penguatkuasa menyamun motosikalnya.

Tidak cukup dengan itu, anak suspek kemudian memaki hamun anggota penguatkuasa.

Video kejadian pertengkaran suspek anak beranak dengan anggota penguatkuasa berdurasi selama 5.08 minit itu turut dirakam orang awam yang kemudian tersebar di laman sosial serta beberapa blog tempatan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Yahaya Ramli berkata, suspek dan anaknya ditahan di lokasi kejadian selepas pihaknya menerima laporan berhubung kejadian itu.

Kedua-duanya kemudian dilepaskan dengan ikat jamin polis dan kes disiasat di bawah seksyen 186 kanun keseksaan.sumberLIKE THIS PAGE!!!


Post by APT.

1 comment:

DARAH SATRIA

Popular Posts

Entri Malayan Fighter

SILA KLIK PIC